Bod č. 25

Návrh prevodu majetku ako prípadu hodného osobitného zreteľa týkajúceho bytového domu na Medveďovej ulici 2700/21 zapísaného na LV č. 1748 k.ú. Petržalka a prislúchajúceho pozemku, do vlastníctva mestskej časti Bratislava-Petržalka (doterajšieho správcu majetku)


Uznesenie 894/2021

Mestské zastupiteľstvo po prerokovaní materiálu
schvaľuje
ako prípad hodný osobitného zreteľa podľa § 9a ods. 8 písm. e) zákona Slovenskej národnej rady č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov prevod bytového domu na Medveďovej ulici 2700/21 zapísaného na LV č. 1748 ako vlastníctvo hlavného mesta SR Bratislavy, k. ú. Petržalka, do vlastníctva mestskej časti Bratislava-Petržalka, spolu s prislúchajúcim pozemkom parc. č. 641, za kúpnu cenu 1,00 Eur

s podmienkou:

V prípade predaja bytov a nebytových priestorov v dome mestskou časťou Bratislava-Petržalka do vlastníctva fyzických a právnických osôb v dobe 15 rokov po nadobudnutí vlastníctva je mestská časť Bratislava-Petržalka povinná uhradiť hlavnému mestu SR Bratislave 50 % z kúpnej ceny dohodnutej s týmito osobami.

Prevod sa navrhuje schváliť ako prípad hodný osobitného zreteľa podľa § 9a ods. 8 písm. e) zákona Slovenskej národnej rady č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov, nakoľko súčasný správca mestská časť Bratislava-Petržalka plánuje zabezpečiť kompletnú rekonštrukciu bytového domu, najmä sanáciu havarijných stavov na konštrukciách, a na tento účel chce využiť Štátny fond rozvoja bývania a vlastné prostriedky, žiadateľom prostriedkov z tohto fondu môže byť vlastník budovy, nie jej správca. Mestská časť Bratislava-Petržalka plánuje aj naďalej dom využívať tak ako doteraz, a to na dostupné nájomné bývanie.

Príspevky

Neboli nájdené žiadne záznamy.