Bod č. 27

Návrh dodatku č. 6 Štatútu hl. m. SR Bratislavy


Uznesenie 615/1994

Mestské zastupiteľstvo po prerokovaní materiálu

schvaľuje

návrh Dodatku č. 6 Štatútu hlavného mesta SR Bratislavy v znení, v akom bol predložený, s týmito pripomienkami k jednotlivým bodom návrhu dodatku:

k bodu č. 1
slovo "určených" nahradiť slovom "schválených",

k bodu č. 5
Nové znenie čl. 36 ods. 9:
"(9) K prevodu vlastníctva podľa ods. 8 písm. a/ je potrebný predchádzajúci súhlas primátora. O súhlas požiada starosta. Žiadosť o súhlas musí obsahovať najmä formu prevodu vlastníctva, cenu a dobu. Primátor je povinný súhlas udeliť, prípadne oznámiť svoj nesúhlas do jedného mesiaca od dňa požiadania starostu. Primátor môže udeliť plnú moc starostovi mestskej časti na podpísanie zmluvy o prevode vlastníctva".

k bodu č. 6

Nové znenie čl. 42b odsek 1:
"(1) Na zabezpečenie úloh hlavného mesta uvedených v čl. 42a ods. 1 písm. a), písm. b) bod 2. až 4. a v čl. 6 ods. 1 písm. e), f), g), ch) a o) alebo v prípade majetku, ktorý prevažne alebo celkom slúži celomestským potrebám alebo na zabezpečenie plnenia funkcií hlavného mesta, a to najmä všetky nehnuteľnosti, v ktorých sú umiestnené podniky, organizácie a zariadenia založené alebo zriadené hlavným mestom, vrátane ich prevádzok, môže primátor požiadať starostu o vrátenie majetku zvereného do správy mestskej časti, ak hlavné mesto
a) nemá vhodný nezverený majetok alebo vhodný zverený majetok do správy mestským organizáciám, ktorý by mohlo odňať podľa čl. 42a,
b) uhradí mestskej časti preukázané náklady, ktoré vložila na zveľadenie vráteného majetku od dňa jeho zverenia do správy, a to do dvoch mesiacov od dňa jeho vrátenia".

k bodu č. 8
V navrhnutom novom znení článku 48 ods. 1 sa vypúšťa písmeno h) a písmeno ch) sa označí ako písmeno h).

k bodu č. 9
Nové znenie čl. 49:
a) podiel na výnose dane z príjmov fyzických osôb zo závislej činnosti a funkčných požitkov, dane z príjmov právnických osôb a z cestnej dane v pomere 45 % pre hlavné mesto a 55 % pre mestské časti Jarovce, Rusovce, Čunovo, Záhorská Bystrica, Devín a Vajnory; podiel sa poukáže týmto mestským častiam pomerne podľa počtu obyvateľov, podľa stavu k 31. 12. 1992; ak uvedený podiel nepresiahne mesačne čiastku 150 000.-- Sk, je v celom rozsahu príjmom rozpočtu tejto mestskej časti,
b) výnos z predaja nehnuteľného majetku hlavného mesta zvereného do správy mestskej časti, okrem výnosu za predaj bytov zverených do správy mestskej časti ktorý je príjmom fondu rozvoja bývania mestských častí, v pomere 55 % pre hlavné mesto a 45 % pre mestské časti Staré Mesto, Nové Mesto, Petržalka a Ružinov a v pomere 45 % pre hlavné mesto a 55 % pre ostatné mestské časti.



Kontrola správnosti formulácie uznesení z 26. zasadnutia mestského zastupiteľstva zo dňa 17. 2. 1994

kód uzn.-1.9.3.
Mestské zastupiteľstvo bez hlasovania

konštatuje,

že uznesenia z 26. zasadnutia Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy zo dňa 17. 2. 1994 sú formulované v súlade so závermi jeho rokovania.



Informácia o spôsobe plnenia uznesení mestského zastupiteľstva splatných v deň rokovania mestského zastupiteľstva a uznesení splatných v termíne nasledujúceho zasadnutia mestského zastupiteľstva

kód uzn.-15.1.
Mestské zastupiteľstvo bez hlasovania

konštatuje,

že k informácii o spôsobe plnenia uznesení mestského zastupiteľstva splatných v deň rokovania mestského zastupiteľstva a uznesení splatných v termíne nasledujúceho zasadnutia mestského zastupiteľstva neboli vznesené žiadne pripomienky.

Príspevky

Neboli nájdené žiadne záznamy.