Bod č. 21

Návrh na úpravu tarifných podmienok pre držiteľov preukazov ťažko zdravotne postihnutej osoby v Integrovanom dopravnom systéme v Bratislavskom kraji


Uznesenie 983/2013

Mestské zastupiteľstvo po prerokovaní materiálu
Mestské zastupiteľstvo po prerokovaní materiálu

A. schvaľuje

úpravu tarifných podmienok pre držiteľov preukazov ťažko zdravotne postihnutej osoby v Integrovanom dopravnom systéme Bratislavského kraja tak, aby do 30. 6. 2013 v rozhodnutiach a dohodách o cenách 1. etapy Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja, ktorá sa začína od 1. 3. 2013, platilo pre územný obvod hlavného mesta SR Bratislavy doterajšie ustanovenie o bezplatnej preprave osôb pre držiteľov preukazu občana s ťažkým zdravotným postihnutím, vrátane invalidného vozíka, sprievodcu alebo vodiaceho psa.

B. žiada

primátora hlavného mesta SR Bratislavy,
aby s predstaviteľmi Bratislavskej integrovanej dopravy, a.s., Bratislavského samosprávneho kraja a zainteresovaných dopravcov, začal rokovania o nájdení takého riešenia tarifných podmienok v Integrovanom dopravnom systéme Bratislavského kraja, aby sa v tarifných zónach 100 a 101 na území hlavného mesta SR Bratislavy mohli aj naďalej prepravovať bezplatne držitelia preukazu občana s ťažkým zdravotným postihnutím, vrátane invalidného vozíka, sprievodcu alebo vodiaceho psa.

T: 30. 6. 2013

Príspevky

Neboli nájdené žiadne záznamy.