Návrh uznesenia

Návrh -Urbanisticky rozvoj mesta

Mestské zastupiteľstvo po prerokovaní materiálu

žiadaprimátora hlavného mesta SR Bratislavy

1. nevydal súhlas s požiadavkou spoločnosti J&T Real Estate o udelenie štatútu významnej investície pre Projekt Sojená Bratislava a pre projekt spoločnosti HB Reavis – Stanica Nivy a dôrazne sa dištancoval od vyhlásení podpredsedu vlády SR Petra Pellegrinyho, ktorý plánuje predložiť žiadosť J&T Real Estate na septembrovom zasadnutí vlády SR, bez toho, aby Mestské zastupiteľstvo hlavného mesta SR Bratislavy návrh spoločnosti J&T Real Estate prerokovalo.

                                                                                                              T: ihneď
 
 

2. dôsledne trval na dodržiavaní zákona č. 447/2015 Z. z. o miestnom poplatku za rozvoj pre všetky developerské a stavebné projekty v v hlavnom meste SR Bratislave bez výnimky.

                                                                                                               T: priebežne
 

 

3.zabezpečil dopracovanie a schválenie Generalu dopravy hlavného mesta SR Bratislavy; prípadné aktuálne návrhy na jeho zmeny predkladal po zapracovaní odborných pripomienok všetkých relevantných inštitúcií a útvarov hlavného mesta SR Bratislavy na 

      prerokovanie príslušným poslaneckým komisiám a následne na rokovanie Mestského    zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy.

                                                                                                               T: priebežne
 
 

4. vyčlenil alikvotne finančné prostriedky v rozpočte hlavného mesta SR Bratislavy na rok 2017 a na rok 2018 pre zriadenie Útvaru pre urbanistické štúdie, ktorý sa bude zaoberať rozvojom hlavného mesta SR Bratislavy nielen v kontexte platnéhoho Územného plánu hlavného mesta SR Bratislavy, ale aj v kontexte urbanity hlavného mesta SR Bratislavy s rešpektom k  prírodným, historickým, architektonickým, estetickým hodnotám, a priestorovým a sociálnym vzťahom.

 
                                                                                                                T: 26. 10. 2017